ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • “Olive Oil” – Kyritsakis A., (1990)
  • “Olive Oil – from the tree to the table” – Kyritsakis A. (1998)
  • «Όλα τα μυστικά του ελαιολάδου» – Κυριτσάκης Α. (2002)
  • «Ελαιόλαδο – Συμβατικό & Βιολογικό, Βρώσιμη ελιά, πάστα ελιάς» – Κυριτσάκης Α. (2007)
  • “The Extra Virgin Olive Oil Handbook” – Claudio Peri, Wiley-Blackwell; 1st edition (April 14, 2014)
  • «Olive Oil: Chemistry and Technology»Boskou D., (ed). Champaign: AOCS Press, (1996).
  • «Olive oil Composition», – Boskou D., Second Edition, AOCS Press Champaign, Illinois.
  • «Antioxidant and other biological activities of phenols from olives and olive oil» – Visioli F., Poli A., & Gall C., (2002).
  • «Phenolic compounds isolated from olive oil as nutraceutical tools for the prevention and management of cancer and cardiovascular diseases» – Reboredo-Rodríguez P., Varela – López A., Forbes-Hernández T.Y., Battino M., & Giampieri F., (2018)., International Journal of Molecular Sciences
  • «Olives and Olive Oil in Health and Desease Prevention», edited by Victor R. Preedy, Ronald Ross Watson

ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  • «Τεχνολογία Τροφίμων», Εμμανουήλ. Κ. Βουδούρη, καθηγητή της Χημείας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • «Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων»: Ε.Κ. Βουδούρη, Μ.Γ. Κοντομηνά
  • «Εισαγωγή εις την Εξέταση των Τροφίμων», Δ.Σ. Γαλανού, Ε.Κ. Βουδούρη
  • «Μαθήματα Χημείας Φυσικών Προϊόντων», Βαλεντίνη Ιγνατιάδου – Ραγκούση, Επίκουρος καθηγήτρια της Οργανικής Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Food Chemistry: edited by Owen R. Fennema
  • «Fatty Acids in Foods and their health implications», edited by Ching Kuang Chow
  • Handbook of Vitamins, second edition, revised and expanded, edited by Lawrence J. Machlin
  • «Principles of Food Science», part I: Food Chemistry, edited by Owen R. Fennema, part II: Physical methods of food preservation, Marcus Karel, Owen R. Fennema, and Daryl B. Lund.
  • «Analysis of Virgin Olive Oil Polyphenols», Seminars in Food Analysis 4: 13-29, (1999), Tsimidou M.
  • «Chemistry”, Ronald J. Gillespie, David A. Humphreys, N. Colin Baird, Edward A. Robinson, 2nd edition, Allyn and Bacon.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (Πέμπτος Τόμος) – Διαιτητική – Θεραπευτική 1: Περί Διαίτης Α’ – Δ’
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (Έκτος Τόμος) – Διαιτητική Θεραπευτική 2: Περί Διαίτης Οξέων – Περί Διαίτης Υγιεινής – Περί Τροφής – Περί Υγρών Χρήσεως.
  • «Συνταγές και Διαιτολόγια για υγιεινή διατροφή», Ελένη Χαρατσή Γιωτάκη, Παθολόγος – Διαβητολόγος
  • World Health Organization: Diet, Nutrition and the prevention of chronic diseases. Geneva 1990
  • “From research to education: The Greek experience”, Trixopoulou A., Nutrition 2000
  • “Adherence to a Mediterranean diet and survival in a Greek population” Trixopoulou A. et al: N. Engl. J. Med. 2003.
  • «Food, nutrition and the prevention of cancer: a global perspective», Washington DC 1997, World Cancer Research fund, American Institute for cancer research.

ΠΑΤΡΑ

  • “Iστορία της πόλεως των Πατρών – Από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι το 1821”, (Πρώτος Τόμος & Δεύτερος Τόμος) – Θωμόπουλος Ν. Στέφανος
  • “ Ιστορικόν Λεξικόν Των Πατρών”, (Τόμος Α, Τόμος Β) – Τριανταφύλλου Κώστα Ν.
  • “Πάτρα 19ος αιώνας – Μία πλατεία μύθος σε μία παγκόσμια πόλη”, (εκδ. Το Δόντι, 2014)
  • “Αναμνήσεις από τας Πάτρας 1828-1829”, (εκδ. Φαρφουλάς 2019)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΧΑΪΑΣ

  • «Αχαΐα, Οικισμοί, Οικιστές, αυτοδιοίκηση, Νομαρχιακή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν.Α. Αχαΐας», Πάτρα 2010 – Θεόδωρος Η. Λουλούδης
  • «Ιστορικόν Λεξικόν των Πατρών», Τόμοι Α΄-Β΄, Τυπογραφείο Πέτρου Χρ. Κούλη, Πάτρα 1995, τρίτη Έκδοση, λήμμα Βασιλικό, λήμμα Μπρακουμάδι, – Κώστας Ν. Τριανταφύλλου
  • “Το Μοίραλι από το 1461 έως σήμερα”, ετυμολογικό λεξικό των πρώην Δήμων Μεσσάτιδος, Φαρρών, Τριταίας, Λασιώνος Ηλείας, Εκδόσεις Περί Τεχνών, Πάτρα 2010 – Χρήστος Θ. Κανελλάκης
  • “Πατρινό Αθλητικό Πανόραμα”, Εκδόσεις “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”, Πάτρα 1994, λήμμα “ΑΟ Βασιλικού” – Βασίλειος Οικονομόπουλος
  • «Ιστορία Βασιλικού Πατρών- Μπρακουμάδι» – Χρήστου Π. Παναγόπουλου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι