Για την εμφιάλωση συνεργαζόμαστε με τυποποιητήρια – εμφιαλωτήρια πιστοποιημένα ως προς ISO22000, HACCP καθώς και τις σχετικές οδηγίες του ΕΦΕΤ αλλά και τους κανονισμούς Καν. (ΕΕ)2568/1991.

Οι συσκευασίες μας βασίζονται στο γυαλί καθώς το γυαλί είναι ένα φυσικό, αδρανές και αδιαπέραστο υλικό, και στα δοχεία λευκοσιδήρου.

Φυσικό υλικό σημαίνει ότι παρασκευάζεται από στοιχεία που βρίσκονται άφθονα στην φύση όπως άμμο, ανθρακική σόδα και μαρμαρόσκονη. Στο γυαλί δεν υπάρχουν τοξικά χημικά στοιχεία. Επίσης, είναι αδρανές που σημαίνει ότι δεν αντιδρά με άλλες ουσίες, δεν τις απορροφά και δεν μεταδίδει κάποια ξένη επιβλαβή ουσία στο περιεχόμενο του. Λόγω της μοριακής του δομής, το γυαλί είναι πρακτικά αδιαπέραστο από το οξυγόνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το ελαιόλαδο όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο (O2) ενεργοποιείται μηχανισμός αυτό-οξείδωσης από την οποία παράγονται αρχικά υπεροξείδια και αργότερα και άλλα δευτερογενή προϊόντα οξείδωσης, δύσοσμα αλλά μερικές φορές και επικίνδυνα για την υγεία μας.

Σε συνδυασμό με το σκούρο χρώμα της γυάλινης φιάλης που επιλέγουμε πάντα για τα ελαιόλαδά μας, οι γυάλινες συσκευασίες μας προστατεύουν το ελαιόλαδο από φωτοχημικές και βιολογικές αντιδράσεις του ελαιολάδου από το φως.

Έτσι, το ελαιόλαδο μας διατηρεί ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του τόσο τις βιταμίνες που περιέχει όσο και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, την αρχική του γεύση, άρωμα και φρεσκάδα.

Τέλος, λόγω του ότι είμαστε πιστοί στις αξίες μας για σεβασμό προς το περιβάλλον και τις πρώτες ύλες του, χρησιμοποιούμε το γυαλί γιατί είναι ένα 100% ανακυκλώσιμο υλικό.