Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Κλειώ” – Αγουρέλαιο, Κουτσουρελιά – Πατρινή- 500ml

Για την παραγωγή αυτού του εξαίσιου ελαιολάδου, ο καρπός συλλέγεται νωρίς, από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου κάθε έτους. Την εποχή αυτή, ο καρπός μόλις αρχίζει να αλλάζει το χρώμα του από πράσινο σε ιώδες χρώμα. Σε αυτό το στάδιο, το ελαιόλαδο που παράγεται έχει χρώμα έντονο πράσινο λαδί με ιδιαίτερο φρουτώδες άρωμα και μία ελαφρά πικράδα στην γεύση, αισθητή πίσω στον λαιμό μας.
Προτείνεται να καταναλώνεται ωμό σε σαλάτες φρέσκων λαχανικών, ζυμαρικών, οσπρίων και άλλων συνδυασμών, ώστε να γίνουν αντιληπτά τα έντονα γευστικό – οσφρητικά χαρακτηριστικά του.

Κατηγορία Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο –  Αγουρέλαιο
Περιοχή Βασιλικό Αχαϊας
Ποικιλία Κουτσουρελιά – Πατρινή
Σοδειά Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2020
Μέθοδος ελαιοποίησης Ψυχρής έκθλιψης
Γευστικά Χαρακτηριστικά Φρουτώδες, μεσαίο πικάντικο, μεσαίο πικρό
Δείκτης Χημικής Ανάλυσης Τιμή Δείγματος Όριο για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ Νο 2568/1991
Οξύτητα 0,31 % Ελαϊκό οξύ < 0,8 %
Αριθμός Υπεροξειδίων 7,5 meq O2 /Kg  < 20
Κ270

Κ232

ΔΚ

0,10

1,25

-0,01

 < 0,22

 < 2,50

< 0,01

Διατροφική Δήλωση Αποτελέσματα / 100 ml Μέθοδος
Ενέργεια 860kcal/3539kj Υπολογιστικά
Λιπαρά 92,1gr Gravimetric
Εκ των οποίων κορεσμένα 12,9gr GC/FID
Μονοακόρεστα 72,8gr GC/FID
Πολυακόρεστα 6,4gr GC/FID
Υδατάνθρακες ˂0,5gr Υπολογιστικά
Εκ των οποίων σάκχαρα ˂0,5gr HPLC- RID
Πρωτεΐνες ˂0,5gr Kjeldahl
Αλάτι ˂0,01gr FAAS