fbpx

O Chef Σπύρος Αρμένης μας προτείνει την θρεπτική και δροσερή σαλάτα “Φασόλια με σέλερι τουρσί και dressing λιαστής ντομάτας με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Κλειώ”

Αυτή η σαλάτα είναι μία «έκρηξη» υγείας! Ένα ολοκληρωμένο, θρεπτικό γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες ενώ απογειώνεται με την γεύση και το άρωμα του Εξαιρετικoύ Παρθένου Ελαιόλαδου «Κλειώ»

Υλικά για 4 άτομα

 350 γρ. φασόλια ξερά
 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (για το τουρσί)
 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
 1 λεμόνι, τον χυμό του
 1 χούφτα κάππαρη
 Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ»
 Λίγα φυλλαράκια ρόκας για το γαρνίρισμα
Σέλερι Τουρσί
 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
 1 ποτήρι ξύδι
 1/2 ποτήρι νερό
 20γρ. ζάχαρη
 1 φύλλο δάφνης

Τα υλικά για το dressing λιαστής τομάτας είναι:
• 2 κσ.Ξύδι (κατά προτίμηση Μηλόξυδο)
• 6 κσ.Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Κλειώ”
• 1 κσ.Μουστάρδα
• 1 κσ.Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 κσ.Κάππαρη
• Λίγο αλάτι (προαιρετικά και μόνο εάν η κάππαρη είναι ξαλμυρισμένη)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σέλερι τουρσί:
1. ψιλοκόβουμε δυο κλωνάρια σέλερι.
2. Σε ένα μικρό μπολ με καπάκι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλερι,1 ποτήρι ξίδι, 1/2 ποτήρι νερό, 20 γρ. ζάχαρη και την δάφνη.
Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα ή ακόμα καλύτερα ολόκληρο το βράδυ στο ψυγείο, καθώς όλα τα υλικά θα έχουν ενσωματώσει τα αρώματά τους. Την επόμενη ημέρα, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.

Ετοιμάζουμε την σαλάτα μας:
1. Πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 10-12 ώρες.
2. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
3. Σε μεγάλη κατσαρόλα τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να παραβράσουν) και στην συνέχεια, χύνουμε όλο το νερό.
4. Αδειάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την κάππαρη, το σέλερι τουρσί και 4 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ» και ανακατεύουμε ελαφρώς και με προσοχή.
5. Φτιάχνουμε την dressing λιαστής ντομάτας με το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κλειώ», ως εξής:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με την dressing που φτιάξαμε, ανακατεύουμε απαλά και στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγα φυλλαράκια ρόκας.
7. Περιχύνουμε με μερικές ακόμη σταγόνες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ» και σερβίρουμε.

Απολαυμάνουμε με τους αγαπημένους μας!