Χριστουγεννιάτικη σαλάτα Country, με κατσικίσιο τυρί και Αγουρέλαιο Κουτσουρελιάς

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της οικογένειας, και το Χριστουγεννιάτικο δείπνο ή γεύμα είναι ιερό.

Ο Chef Σπύρος Αρμένης προτείνει για τα Χριστούγεννα, Country σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και Φρέσκο Αγουρέλαιο – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κλειώ», ποικιλίας Κουτσουρελιάς – Πατρινής,

Η σαλάτα αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή, εύκολη, νόστιμη και υγιεινή και ταιριάζει απόλυτα στο γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 Μαρούλι Λόλα ή Iceberg
  • 90 γρ. κατσικίσιο τυρί με κρούστα, τύπου chèvre
  • Λίγες ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια
  • 1 αγγουράκι μικρό (Flakes αγγουριού)
  • Λίγη κάπαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Τα υλικά για το dressing κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης είναι για 3 δόσεις:

  • 100ml (12 γεμάτες κουταλιές της σούπας), Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κλειώ» – Κουτσουρελιάς Πατρινής – Αγουρέλαιο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. μηλόξυδο
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (3-4)

Προετοιμασία dressing

  1. Σε ένα blender βάζουμε την ζάχαρη και το μηλόξυδο και τα χτυπάμε καλά μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει σαν γάλα.
  2. Στην συνέχεια, προσθέτουμε στο blender την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και το Αγουρέλαιο Κουτσουρελιάς Πατρινής και ξαναχτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Δημιουργία σαλάτας

  1. Πλένουμε καλά το iceberg, το κόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ (μπασίνα)
  2. Πλένουμε καλά το αγγουράκι και χωρίς να απομακρύνουμε την φλούδα του, το ξύνουμε με το peeler και δημιουργούμε flakes αγγουριού και τα βάζουμε και αυτά στο μπωλ
  3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι
  4. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια στο μπωλ
  5. Προσθέτουμε τις ελιές καλαμών και την κάππαρη στο μπωλ
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε λίγο Αγουρέλαιο Κουτσουρελιάς Πατρινής
  7. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στο πιάτο παρουσίασή μας.
  8. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με 6 κουταλιές από τo dressing αγουρέλαιου και πιπεριάς Φλωρίνης και το υπόλοιπο το φυλάμε στο ψυγείο, σε κλειστό γυάλινο βάζο για μελλοντικές χρήσεις.
  9. Ρίχνουμε λίγο σχοινόπρασο από πάνω.

Προσφέρουμε στους αγαπημένους μας και απολαυμάνουμε μαζί τους το Χριστουγεννιάτικο γεύμα!

Καλά Χριστούγεννα από την ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ!